Σχετικά με την Μαρία Τσάκωνα

mariashtanga@gmail.com

https://www.facebook.com/mariaashtanga

 

H Μαρία είνaι από τα λίγα άτομα στον κόσμο και η μοναδική στην Ελλάδα που είναι certified teacher από το http://kpjayi.org/ του Mysore στην Ινδία, την αυθεντική πηγή της ASHTANGA YOGΑ.

Το 1992 σε πολύ μικρη ηλικία  πηγαίνει στο Mysore και εκεί για πρώτη φορά γνωρίζει  την πρακτική της Ashtanga yoga και τους  δασκάλους της , guruji και sharath, από τότε σχεδόν κάθε χρόνο για 2-3 μήνες πηγαίνει στο Mysore και εμβαθύνει όλο και περισσότερο στην καταπληκτική αυτή πρακτική. ‘Οταν η διδασκαλία γίνεται τρόπος ζωής τότε  μόνο μπορεί πραγματικά να ανθίσει και να δώσει καρπούς.

Συνεχίζει την πρακτική της καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια, είναι στο 3ο επίπεδο και έχει πιστοποιηθεί από τους δασκάλους της να διδάσκει το 1ο τo 2ο και το 3ο επίπεδο της σειρας  όπως επίσης και να καθοδηγεί το 1ο επίπεδο στα Σανσκριτικά.

Το 2000 – 2002 η Μαρία παρακολούθησε τις γιόγκικες σπουδές (yoga studies)  στο σύστημα Satyananda Yoga. Ολοκληρώνοντας το 1ο επίπεδο των γιογκικών σπουδών όπου και πιστοποιήθηκε να διδάσκει το 1ο   επίπεδο της Satyananda Yoga.

Το 2003 καλεί τον sharath στην Ελλάδα όπου και τον φιλοξενεί για 2 εβδομάδες. Οργανώνει το σεμινάριο στη Λιμνη ευβοιας με μεγάλη επιτυχία (250 ατομα απ ολον τον κοσμο ειχαν λαβει μερος).

Το 2009 ο guruji, Pattabhi  jois, αφήνει το  φυσικό του σώμα , μεγάλη απώλεια για όλους μας, και  ο sharath  παίρνει πλέον  τη γενική διεύθυνση της σχολής  και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κρατάει την παράδοση ζωντανή και μεταδίδει σε χιλιάδες μαθητές αυτήν την τόσο πολύτιμη γνώση!

   Ένα μεγάλο ευχαρστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη στους δασκάλους μου όπου μου έδειξαν τον τρόπο να ζώ αληθινά και με στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

‘Οταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος εμφανίζεται!